The Potentials of Ageing

2018. április 5.

Nyári Egyetem a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán: a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola immár harmadik alkalommal szervez CEEPUS nyári egyetemet, melyre öt közép-európai országból érkeznek hallgatók.

A 2018. április 9-13. között zajló rendezvény témája az öregedés lesz.

A program célja, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a nyugati társadalmakra jellemző elöregedés kihívásaival és közösen keressék a kialakult helyzetre adható egyházi és társadalmi válaszokat.

A szemináriumokat osztrák (Sigrid Müller – Universität Wien), lengyel (Piotr Morciniec – University Opole), szlovén (Roman Globokar – University Ljubljana) és szerb (Zdravko Jovanovic – University of Belgrade) és magyar (Kovács Gusztáv, Szücs Attila András – Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola) előadók vezetik. A rendezvényre a külföldi hallgatók mellett szeretettel várjuk a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Pécsi Tudományegyetem hallgatóit is, akik a Pécsi Egyházmegye, valamint a Hanns Seidel Alapítvány nagylelkű támogatásának köszönhetően térítésmentesen vehetnek részt a programon.

Kérjük az érdeklődőket, hogy jelentkezésüket a szervező Emberi Méltóság és Társadalmi Igazságosság Tanszéken jelezzék (Dr. Kovács Gusztáv). A maximális létszám pécsi részről 10 fő. A részvételhez legalább középfokú szintű angol nyelvtudás szükséges.