PPHF Nemzetközi Nyári Egyeteme

2018. április 19.

2018 április 9-13 között harmadik alkalommal adott otthont a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola a PPHF Nemzetközi Nyári Egyetemnek.

A kurzus a témája Az időskor lehetőségei (The Potential of Ageing) volt.

A résztvevők valódi nemzetközi társaságot alkottak, diákok és tanárok érkeztek hozzánk Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, Romániából, Ausztriából, valamint a Bécsi Egyetemen keresztül Afrikából és Ázsiából is. A program minden nap közös reggelivel kezdődött, majd szakmai blokkok következtek, melyek során hazai és vendég professzorok interaktív előadásain vehettünk részt.

A témák között szerepelt az időskor méltósága, a diszkrimináció, az identitás, valamint a Szentírás és az egyházatyák írásainak idősekről alkotott képe. Mindezek mellett a hallgatók további szabadidős programokon is részt vehettek. Interaktív séta keretében meglátogatták a Székesegyházat, a Püspöki Palotát, közösen kirándultak el a TV-toronyhoz, valamint egy jó hangulatú magyar táncház keretében magyar táncokat is tanulhattak.

Pénteken ebéd után búcsúztattuk a vendégeinket. Reméljük, hogy a jövő évi nyári egyetem keretében még viszontlátjuk egymást!

A nyári egyetem a CEEPUS program keretében került megrendezésre. Köszönjük a CEEPUS csereprogram, a Pécsi Egyházmegye, a Szent Lőrinc Gondozóotthon és a Hanns Seidel Alapítvány támogatását!

Makkos Kata, 1. évf.