Rektori köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Magyarország egyik legcsaládiasabb felsőoktatási intézményének honlapján! A felület egyszerre ablak és iránytű: bepillantást enged intézményünk hétköznapjaiba és segítséget nyújt mindenkinek, aki szeretne bekapcsolódni közösségünk életébe.

Főiskolánkat 1742-ban alapította Berényi Zsigmond püspök. Ezt a közel három évszázados hagyományt folytatjuk ma is, a huszonegyedik század igényeihez igazodva a teológusok, hittanárok és segítő szakemberek képzése során. A Pécsi Egyházmegye és benne Pécs városa tökéletes otthont nyújt intézményünk számára, hiszen egy pezsgő hitéleti és kulturális környezetben végezhetjük munkánkat. Elég elsétálni Pécs főterén a Dzsámi előtt, lemenni az ókeresztény sírkamrákhoz, vagy betérni egy imára a Székesegyházba, hogy megérezzük a város különleges légkörét.

Az egyházmegye, a város és a főiskola sajátos szellemisége ma is vonzza azokat, akik kiváncsiak az élet nagy kérdéseire, akik számára fontos a közösség, a másokról való gondoskodás és tovább akarják adni az Örömhírt az utánuk következő generációknak. Ez vonzotta ide munkatársaimat, valamint volt és jelenlegi hallgatóinkat is az ország és a világ minden tájáról.

Szeretnénk, ha Ön a honlap megtekintése után személyesen is ellátogatna hozzánk, hiszen az itt található hírek, képek és információk csak a főiskola mindennapi életében mutatják meg háromdimenziós valójukat. Üljön le egy pillanatra az Aranyos-kút mellett és csodálja meg kintről a főiskola épületét, beszélgessen a teológus kávéházban hallgatóinkkal, legyen részese a kivonulásnak az Exodus szabadulószobában, üljön be egy izgalmas előadásra, vagy lépjen be egy rövid imára a Szent Pál imaterembe. Mi szeretettel várjuk!

A személyes találkozásig jó böngészést kívánok!

Prof. Dr. Kovács Gusztáv
Rektor