Visszatér az esTeológia – a keresztény filmklub!

2021. október 25.

Október 26-án kedden este ismét elindul a PPHF egyik sikeres rendezvénysorozata, azonban egy kicsit máshogy. Az idei évben FILMKLUB-ként folytatjuk! Az esemény kéthetente jelentkezik angol és magyar nyelven. Most az első alkalommal egy angol nyelvű filmmel s majd angol nyelven folytatott társalgásra hívjuk, várjuk a kedves érdeklődőket! De pontosan mire is számíthatnak az érdeklődők? Erről kérdeztük az egyik szervezőjét a programnak:

Réka: Kinek és mikor jutott eszébe, hogy az idén filmklub legyen a főiskolán?

Kevin: Még szeptember közepe volt, amikor felhívott a rektor úr, hogy van egy szenzációs ötlete. Ez pedig nem volt más, mint a filmklub. Hiszen minden fiatal szeret filmet nézni.

Réka: Mit kell tudni a programsorozatról?

Kevin: Az első és legfontosabb infó a rendezvényről, hogy angol és magyar nyelvű estékkel készülünk a kedves érdeklődőknek. Kéthetes váltásban, egyik héten magyar s a következő alkalommal pedig angol nyelvű este várja a közönséget. Minden alkalommal lesz egy meghívott vendég és ő hoz nekünk el egy filmet, amit szívesen megnézne a jelenlévő fiatalok társaságában. A film megtekintését követően pedig egy rövid beszélgetésre nyílik lehetőség, melyet minden alkalommal egy – egy moderátor fog vezetni.

Réka: Nagyon érdekesen hangzik, kik lesznek a moderátorok?

Kevin: Hárman vállaltuk el ezt a feladatot: Anda Hédi és Fábián Bence lesznek az angol nyelvű esték házigazdái, velem pedig a magyar nyelvű estéken találkozhat a közönség.

Réka: Mikor lesz az első alkalom és ki lesz a vendég?

Kevin: Az első alkalom holnap, azaz október 26-án este 17:00 órakor lesz. A vendégünk Prof. Dr. Kovács Gusztáv rektor úr, aki egy nagyon izgalmas filmmel készül a közönség számára. Sőt, holnap még egy extra koncerttel is várjuk a kedves érdeklődőket!

Réka: Köszönöm szépen a beszélgetést, jó munkát!

Kevin: Köszönöm én is, várunk mindenkit az esTeológia valamennyi rendezvényére!