Világosító – Advent 2023

 

​A betlehemi csillag fényében találjunk rá Istenre, emberi életünk igaz valóságára!

Örömteli várakozással tekintek a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség első adventi kiadványára, mely világosítani jött szívetlelket, fényt gyújtani a várakozás sötétjében.

Az adventet átható karácsonyi csillag fénye, korunkban is a Teremtő nagy erejű szavának  megjelenítője, mely azt közvetíti, mint egykoron: legyen világosság! Legyen világosság mindnyájunkban, családjaink életében, az Egyházban, országunkban, az egész
Földön! Legyen a sötétből világos, a béke fényének világossága a háborúskodás pusztító sötétségével szemben!

Az adventi várakozás különleges idő az életünkben, mindnyájunk sorsának meghatározó kísérője, állandóan jelen levő valósága. Életminőségünk, boldogságunk meghatározó tényezője, hogy mire és hogyan várakozunk. Nem mindegy, hogy tehetetlenül, szenvedve, vagy éppen reményeket szőve és a cél eléréséért mindent megtéve éljük meg életünk adventi szakaszait.

A betlehemi csillag életünk vezércsillaga, fénye vezet minket. Figyelő tekintetünket jelet adó világosságára szegezve erőt meríthetünk belőle. Adjunk teret és időt a világító fénynek, – Istennek–, az életünkben, a megteremtett csendünkben és az imádságban, ami a Teremtővel való találkozás termőtalaja ebben az adventi időszakban is!
Akkor tudunk igazán teremtményként és EMBERKÉNT élni, haladni, ha megtaláljuk és megéljük Istentől kapott, világító fénycsóvaként működő hivatásunkat.

Hálatelt szívvel kívánom, hogy az advent világosító fénye a várakozás útján haladva mindnyájunk számára segítsen megtalálni az éltető Krisztus életet adó és megtartó világosságát.

Felföldi László megyéspüspök
Pécs, 2023 adventje