Tanévkezdő lelkigyakorlat

2022. szeptember 6. | interjúk, beszámolók

A főiskola tanévnyitó lelkigyakorlatára idén is Máriagyűdön, a Domus Mariae házban került sor.

Ez az együtt töltött három nap mindig átvezet bennünket a szép, élménydús és pihentető nyárból az új tanévre, amely új feladatokat állít elénk, ugyanakkor lehetőségeket kínál, hogy új emberekkel találkozzunk, közösséget gyarapítsunk, új értékeket fedezzünk fel és hitünkben erősödjünk.

Hagyományosan az első este programjai közé tartozik, hogy eljönnek tanáraink, vezetők, a tanulmányi osztály munkatársai, akik bemutatkoznak az elsőéveseknek és bemutatják a főiskolánk működését, az előttünk álló tanév fontosabb programjait.

A Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség – melynek tagjai maguk is főiskolás hallgatók –, gondosan megszervezett nekünk minden programot: az elmélkedéseket, a szentmiséket, a szentségimádást, a játékokat és vetélkedőket egyaránt, hogy tartalmas, szép időt tölthessünk együtt. A szentmisébe és szentségimádásba ministrálással, valamint énekes-gitáros szolgálattal mi is bekapcsolódtunk. Egész nap segítettük egymást, a csapat működését akár csak azzal is, hogy odafigyeltünk egymásra, hogy betartottuk az időkereteket, így meleg szívvel, eredményesen zártuk a napot.

A lelkigyakorlat mottója volt: közösségben lenni Istennel, másokkal, magammal. A hétköznapok során ez a három egyszerre ritkán szokott teljesülni és ilyenkor hiányt, szorongást tapasztalhatunk magunkban. Az elmélkedéseket Nagy Norbert atya tartotta, aki lelkivezetés mellett mentálhigiénével, pszichodráma csoportok vezetésével is foglalkozik, így ebből a megközelítésből, önismeretünket tanulmányozva épültünk, lelkiekben gazdagodtunk a gondolatai által.