Találkozás Kele Pál atyával

2018. március 20.

2018. március 20-án az Egyházismeret kurzus keretén belül tett látogatást a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán Kele Pál atya, aki 64 esztendeje szolgálja a Pécsi egyházmegyét. A látogatás során életével és hivatásának történetével ismerkedhettek meg a hallgatók.

Pál atya domonkos-rendi szerzetesként tervezett az egyház szolgálatába lépni, de a viharos történelmi időkben végül a gondviselés úgy vezette, hogy Pécsi egyházmegyés papként szentelték fel 1954-ben.

Több szolgálati hely után 28 éven keresztül volt a Pécs Belvárosi templom plébánosa, gyémántmiséjét 2014-ben ünnepelte. 2016 óta nyugállományban van és a Szent Lőrinc Gondozóotthonban lakótársai körében éli meg papságát. Hallgatóink örömmel látták, hogy ennyi idősen is Isten szeretete körbejárja, és vidáman, szeretettel gondol vissza a mögötte álló évekre. Példaértékű az életszemlélete, hogy mindenben meglátja az Úr ajándékát.

Felemelő élményt nyújtott a fiatalok számára a vele eltöltött másfél óra, ami által betekintést nyerhettek abba, hogy milyen is az Isten által kiválasztott életutat végigjárni.

Fülöp Csenge, 1.évf.