Podcastsorozatot indít a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

2020. november 26.

November 26-án podcastsorozatot indít a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola. Az első adás vendége Dr. Kajtár Edvárd, a Székesegyház plébánosa, a PPHF és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának oktatója.

Az Egy-ház-kép podcastsorozat célja, hogy valós képet adjon az Egyházról mindenkinek, egy olyan képet, amely a világon bárhol érvényes és érthető. Ehhez kapcsolódóan az első adás témáját Dr. Kajtár Edvárd atya novemberben megjelent „Menjünk át a túlsó partra” című könyve adja, emellett a plébános atya az adventi lelkület és az elcsendesedéssel vegyes várakozás kontextusában is több kérdésre válaszol. Többek között beszél arról, miért gyújtunk adventi koszorút, hogyan alakultak ki a karácsonyt megelőző szokások az Egyházban, miként érdemes felkészülni az idei ünnepre ennyi megpróbáltatás közepette és hogyan találhatunk rá a belső csendre.

A műsort a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatói, Hegyi Kevin és Vermes Nikolett szerkesztik, akik minden hónap első szerdáján újabb és újabb aktuális kérdéseket tesznek fel vendégeiknek.

Az Egy-Ház-Kép podcast adásai ITT lesznek elérhetők.