Kihirdetésre került a STARTUP pályázat eredménye

2018. október 18.

A program célja, hogy a hallgatók a tankönyvekből megszerezhető tudáson kívül a jövő aktív formálásához szükséges készségeket is elsajátítsák. Ennek elősegítése érdekében a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola a három legjobb tervet mentortanári kapcsolattal segíti és 50.000 Ft összegű támogatásban részesíti.

A nyertes pályázatok:

Pozitívan bírálták el a főiskola életéről hírt adó Youtube csatorna tervét. Bikádi Emese, Rimai Bálint, Frank Áron és Hegyi Kevin közreműködésével induló projekt főleg fiatalokat akar megszólítani, könnyed hangvételű videókon keresztül. Témáik között szerepel a hallgatói mobilitással kapcsolatos tapasztalatok, kulturális és teológiai tartalmak. A csapat mentora Füzes Zoltán.

Szintén pályázati díjat nyert a főiskolai Szentjánosbogár közösség ötlete. A magyar alapítású, hitéleti mozgalom célja a közösségépítés és a hit átadása. A havi alkalmak lehetőséget kínálnak majd a játékos, megtartó erejű foglalkozásokra az általános iskolától egészen az egyetemista korosztályig. A program Szakmári Eszter, Kovács Gabriella, Geiszelhardt Sára, Magyarfalvi Eszter és Hervai Katalin szervezésében illetve Csonta István főiskolai tanár mentorálásával valósul meg. Bemutatkozó alkalmukra sok szeretettel hívnak mindenkit október 27-én 14 órától a főiskolára, ahol kirajzanak a Szentjánosbogarak.

Roszkopf Rita, Roszkopf Mónika, Bicskei Zsüliet, Welczenbach Balázs és Kalász-Boros Mónika által benyújtott pályázat „Teológia és mi más – Vallás a mai világban” címmel egy előadássorozat megvalósítását tűzte ki célul. Együtt keresnek választ a gyakran ismételt (és gyakran félreértett) kérdésekre és mutatják be az egyházat a papság, szerzetesség, vagy a Karitász oldaláról. Célközönségük a gimnazista és egyetemi bázison túl mindenki, aki igényességre törekszik a kultúra és teológia terén. Mentortanáruk pedig Lukács Ottilia főiskolai tanár lesz.