Keresztény gólyabál

2018. december 4.

Az ősz nem múlhat el bálok nélkül. Az illatos sütemények és a forralt bor felmelegítenek és közelebb hoznak egymáshoz, és tánccal ünnepeljük meg az alkalmat, ami  miatt összejöttünk. A naptári ősz utolsó napján, november 30-án, az újonnan érkezett pécsi hallgatók tiszteletére gyűltünk össze a Nagy Lajos Gimnázium dísztermében az idén első alkalommal megrendezett Keresztény Gólyabálra.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Pécsi Katifi szervezésében megvalósuló este témája a ’60-as évek, a „Made in Hungaria” világa volt.

A bálon az elsőéves hallgatók mellett a felsőbb évesek, barátaik és tanáraik együtt vettek részt. Hét óra körül kezdtek el szállingózni az első színes szoknyák, kockás ingek és csokornyakkendők, nyolc órára pedig megtelt bálozókkal a büfé és a táncterem. Dr. Kovács Gusztáv, a főiskola rektora köszöntötte az egybegyűlteket, és felkérte Dr. Udvardy György megyéspüspököt az este megnyitására. A bál kezdetét a főiskola hallgatóinak és kollégistáinak nyitótánca jelezte, a pár perces „jive” után pedig mindenki felavathatta a táncparkettet, a lakkcipőjét, vagy a partnerét. A folytatásban a Vivat Bacchus Énekegyüttes volt a vendégünk, akik egy fergeteges koncerttel emelték az est fényét. A kultúrált borfogyasztásról és a mulatozásról szóló dalaik biztosították a hangulatot az ezt követő táncversenyhez, ahol a párok a szervezőkből és a főiskola tanáraiból verbuválódott éles szemű zsűri előtt mérhették össze tudásukat. A győztes párnak – Kiss Csanád és Magyarfalvi Eszter – ezúton is gratulálunk. De a táncosok nem csak külön-külön, hanem együttesen is nagyot alkottak a vezetett „retro zumba” alatt,
és az időről időre spontán szerveződő körtáncokban is. Példaértékűnek találtam az eseményt abból a szempontból, hogy hogyan lehet fiatalként, vagy régebb óta fiatalként kulturáltan, egymásra odafigyelve jól érezni magunkat. Hatalmas köszönet illeti a szervezőket, és mindenkit, aki eljött, és a batyujával vagy a jelenlétével hozzájárult a közös élményhez. Jövőre találkozunk!

Szolnoki Barna, első évfolyam

Keresztény Gólya Bál