Hallgatóink a XVII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencián

2020. szeptember 25.

Két másodéves hallgatónk, Fábián Bence és Iloskics Mátyás, valamint Takács Gábor Árpád, aki a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar hallgatója kutatást végeztek Zöldtömeg-növekedés és a széntározás vizsgálata szőlővidéken címmel.

A kutatásuk a H2020 Diverfarming projektnek egyik munkacsomagjaként valósult meg, mely során szőlő zöldtömeg-növekedési monitorningot, a talaj és az erodált üledék széntípusainak vizsgálatát végezték. A vizsgálatuk eredményeit a Prinz Gyula-napon mutatták be a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar oktatói előtt, akik támogatták őket és engedélyt adtak arra, hogy megmérettessék magukat a XVII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencián, Gödöllőn, ahol Környezettechnológia szekcióban 3. helyezést értek el.

Témavezetőik Dr. Dezső József egyetemi adjunktus, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet oktatója és Rezsek Marietta PhD hallgató, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Földrajzi és Földtudományi Intézet hallgatója voltak.

Gratulálunk, sikerekben gazdag és eredményes munkát kívánunk!