Beszámoló a nyílt napunkról

2020. február 6.

Február 5-én nyílt napot tartottak a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán, ahol érdekes előadások, zenés imádság és közös épületbejárás várta az érdeklődőket.

A reggeli órákban egymást követték a pályaválasztás előtt és mögött álló leendő diákok, a főiskola eseményére ugyanis nem csak a tizenévesek voltak kíváncsiak.

A „Számítunk RÁD!” mottó, ami végigkísérte ezt a napot, egyaránt szólt az érettségizők számára, akik más-más intézményekből érkeztek és a már dolgozó, ám a teológiával, hittanári, teológiai szakkal szemben nyitott nőknek és férfiaknak. A nyílt nap első felében a résztvevőket egy barátságos köszöntő, majd két előadás várta, melyek ízelítőként szolgáltak. Csonta István tanár úr Két pápa – fikció, valóság, lehetőség? címen tartott prezentációt, melynek során több érdekességet megosztott a hallgatósággal, majd Tiringer Aranka tanárnő „Ej, ráérünk arra még!” – Járhat-e előnyökkel a feladatok halogatása? néven nem elhanyagolható dolgokról beszélt az érdeklődőknek. Ezt követően az épület bemutatása következett. A jó hangulatú „barangolás” alatt mindenki megtudta, mi célt szolgált a nappaliként berendezett folyosórész és hol, mi található. Ezt követően a főiskola a jelenlegi hallgatók szemszögéből is bemutatkozott, a diákok szívesen osztották meg tapasztalataikat a jelenlévőkkel. Végül a tanulmányi tájékoztató által a jelentkezés szempontjából lényeges információk kerültek középpontba, többek között elhangzott, hogy az intézmény a következő tanévtől Hittanár-nevelőtanár- ének-zene művésztanár képzést is indít.

A színes programok által tehát az érdeklődők egy nap erejéig átélhették, milyenek a mindennapok itt, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán, ahol számítanak rájuk – méghozzá a következő képzések valamelyikén.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán a Pécsi Tudományegyetemmel létrejött együttműködésnek köszönhetően a hittanár szak szakpárban is végezhető az alábbi szakokkal párosítva: magyar, történelem, angol, német, média, földrajz, testnevelő, matematika, fizika, kémia, biológia, informatikatanár és ének-zene művésztanár.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Képgaléria: Szanyi Norbert, Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola