A Kutatók Éjszakája

2018. október 1.

A Kutatók éjszakája országos tudományos programsorozathoz csatlakozva a Hittudományi Főiskola is vár minden érdeklődőt 2018. október 2-án este.

Az esemény elsődleges célja, hogy mindenki számára betekintést engedjen a főiskola tudományos életébe. Az érdeklődők az oktatókkal és a hallgatókkal együtt olyan előadásokon vehetnek részt, amelyek különleges témákat dolgoznak fel. A szervezők biztatják az idén érettségizőket is, akik még bizonytalanok a továbbtanulással kapcsolatban, hogy látogassanak el a főiskolára, ahol tavaly rendeztek először a hittudományt népszerűsítő nyílt estet. A tavalyi rendezvény sikerét bizonyítja, hogy közel százan vettek részt az előadásokon. Idén is számos érdekes téma kutatója enged bepillantást mindennapi munkájába. Ragadics Tamás főiskolai docens arra világít rá, hogy „Isten miként tevékenykedik az Ormánságban”. Őt követi Lukács Ottilia főiskolai adjuntus, aki elmondja az érdeklődőknek, hogy „Isten mit csinál szombaton”. A harmadik előadó Kovács Gusztáv rektor lesz, aki elárulja „Zsófia titkát”.

A programot Nyúl Viktor atya főiskolai docens élménybeszámolója zárja, akit Orova Csaba főiskolai tanársegéd kérdez a Rómában eltöltött időszakról. Az előadások szünetében a főiskola hallgatói adnak rövid koncertet és minden érdeklődő számára lehetőség lesz bibliai ételkóstolóra. A programra minden érdeklődőt sok szeretett vár a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola október 2-án 18.00 órától a Hunyadi utcai épületben.

Kutatók Éjszakája - PPHF - 2018.10.02