Szakkollégium

2022. szeptemberében indult a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolához tartozó XXIII. János Szakkollégium, mely több mint főiskolásoknak és egyetemistáknak szóló kollégium.

Közösség is, melynek célja, hogy a különböző tudományterületeken tanuló hallgatói számára olyan otthont teremtsen, ahol a szakmai fejlődésre és a lelki életben való növekedésre egyaránt lehetőség van. Minden hallgatót személyes érdeklődési körében, saját képessége szerint támogasson a fejlődés útján, a felnőtté válás utolsó szakaszában.

A szakkollégium fontos célkitűzése az is, hogy a szakkollégisták önszervező módon működjenek, aktívan részt vegyenek a szakkollégium éves programjainak megtervezésében és megvalósításában.

A szakkollégium tanulmányi rendszere az alábbi 5 modulból épül fel: Tudományos, Önismereti, Spirituális, Közösségi és Sport.

A szakkollégistáknak minden félévben minimum 5 kreditet kell teljesíteniük, a kedvezményes kollégiumi díj megítéléséhez pedig 20 kreditet. Minden modulból legalább 1 kreditet kell teljesíteni, a többi szabadon elosztható a modulok között aszerint, hogy szakkollégista milyen területen szeretne hangsúlyosabban fejlődni az adott félévben.

A kreditek teljesíthetőek a Szakkollégium saját programjain, vagy külső alkalmakon is. A legtöbb kreditet összegyűjtő szakkollégisták a félév végén egyszeri szakkollégiumi ösztöndíjat nyerhetnek el.

Szeretettel várunk a szakkollégiumba, ha fontos számodra, hogy

  • tagja legyél egy közösségnek,
  • a saját szakmádon, hivatásodon belül megtaláld, ami igazán érdekel és ebben fejlődj,
  • a szakmai élet mellett az önismeretben és a spiritualitásban is növekedj,
  • kipróbáld magad különböző szerepekben és feladatkörökben a szakkollégiumon belül, ezáltal biztonságos közegben gyakorolj olyan kompetenciákat, amelyek a későbbi munkáid során is hasznosak lehetnek számodra.

Amire szükség van ehhez, az a nyitottságod és az elkötelezettséged.

Jelentkezés folyamatosan: ITT.

A jelentkezéshez csatolj PDF-ben egy motivációs levelet, illetve egy részletes jellemzést egy tanárodtól, lelkipásztorodtól, vagy más egyházi személytől, kisközösségi vezetődtől, mely legyen elsősorban személyes jellemzés, hogy az ajánló miért javasolja a szakkollégiumi tagságodat.

Ha van már szakkollégista barátod nálunk, tőle is kérhetsz egy plusz jellemzést.

PÉCSI PÜSPÖKI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA #1742

A HIT ÉS TUDOMÁNY OTTHONA

KAPCSOLAT

7625 Pécs, Hunyadi János u. 11.
+36 20 333 11 33
info@pphf.hu

PARTNEREINK

KAPCSOLAT

7625 Pécs, Hunyadi János u. 11.
+36 20 333 11 33
info@pphf.hu

PARTNEREINK