Népszerű volt a 153 FESZTIVÁL

2021. június 21.

Június 10-11-én rendezte meg a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola a 153 Fesztivált, melyre középiskolásokat, egyetemistákat és az idősebb generáció tagjait is várták. A rendezvényt szervező főiskolások több mint harminc különböző programmal várták az érdeklődőket, hogy a nyári nyitás jegyében személyes találkozásokra, valamint vallási és kulturális élményekre nyújtsanak lehetőséget.  

A nyitónapon a főiskola hallgatói a Punya című színdarabot adták elő Hoffmanné Toldi Ildikórendezésében, melyet táncház követett. A fesztivál főnapján Felföldi László püspök atya vezette körbe a Püspöki Palotában a részvevőket, akik ezt követően Görög Ibolya protokollszakértő előadását hallgathatták meg. Mellettük útibeszámolókon – a selyemútról Páva Péter, Jeruzsálemről Lukács Ottilia mesélt –, érdekes beszélgetéseken – Szücs Zoltánnal, az Addikt című színdarab írójával, valamint Balogh ÁgnesselKvanduk Frigyessel és Szép Attilával bűnről és büntetésről –, valamint élő podcastfelvételen – Hegyi Kevinnel és Pintér Ábellel –, vehettek részt az érdeklődők.

A főiskolán működő EXODUS szabadulószoba – a társasjátékok, sportprogramok és a méltán népszerű bibliai ételkostoló mellett –, egész nap várta az érdeklődőket. Az esti Nemes „Kölyök” Gábor koncert igényes felhőtlen szórakozást nyújtott és méltó zárása volt az eseménynek.

A 153 FESZTIVÁL bekerült a főiskola állandó éves programjai közé, melyre 2022-ben is várják a fesztiválozni vágyókat.

A rendezvényt a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola, a Pécsi Egyházmegye és a Hanns Seidel Alapítvány támogatta.