Kedden este elstartolt a megújult esTeológia!

2021. október 30.

Egy nagyszerű eseményen vehettek részt mindazok, akik ezen az estén ellátogattak intézményünkbe. Az eseménynek Anda Hédi volt a házigazdája, kinek ez volt az első alkalom, hogy moderátorként vezette az esTeológia filmklubját! A következő sorokban Hédi beszámolóját olvashatjátok az eseményről:

A kedd esti angol nyelvű esTeológia filmklub során Kovács Gusztáv rektor úr (egyik) kedvenc filmjét, az Amerikai rapszódiát tekintettük meg. A film a Rákosi-korszak idején játszódik, egy magyar család életét mutatja be, akik Amerikába menekülnek a diktatúra embertelen körülményei elől. Tervük azonban nem sikerül teljes mértékben, hiszen kisebbik lányuk, Zsuzsi, Magyarországon marad.

A film rengeteg elgondolkodtató kérdést hagyott maga után, melyekről a vetítés végeztével Rektor urat kérdeztük meg. Egy kötetlen beszélgetés vette kezdetét, amely során bárki megoszthatta a véleményét a filmmel kapcsolatban. Több külföldi hallgató is részt vett a beszélgetésen, akik elmondták, miként változtatta meg az Amerikai rapszódia a Magyarországról alkotott képüket. Szerintem nem tévedek, ha azt mondom, mindenkit megérintett ez az igaz történeten alapuló film.

Az este végén egy nagyszerű koncertet hallhattunk, Gere Dániel által vezetett iskolai zenekartól, akik még inkább feldobták az este hangulatát. Zárásképpen minden résztvevőt meghívtunk egy apró fogadásra, ahol egy-két gondolatot még meg tudtunk osztani egymással a következő alkalommal megrendezésre kerülő esTeológia filmklubról is.

A következő időpontok:

November 10. – magyar nyelvű
November 24. –  angol nyelvű
December 8. – magyar nyelvű
Február 9. – angol nyelvű
Február 23. –  magyar nyelvű

 

Anda Hédi

Hegyi Kevin