153 Háló Fesztivál

2022. szeptember 21.

Sok szeretettel hív minden pécsi egyetemistát szeptember 28-án a HÁLÓ-153 FESZTIVÁLRA a PPHF és a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség!

Mit érdemes tudnotok?

  • a fesztivál időpontja: 2022. szeptember 28-a, szerda
  • a fesztivál helyszíne: Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola, 7625 Pécs, Hunyadi János utca 11.

 

Vendégünk lesz Dr. Fodor Réka és férje, Greguss Sándor, akik arról fognak velünk beszélgetni, hogy milyen a jó házasság titka.

„Öt év hamis szabadságmániában telt együttélés után a 20 éve kötött szentségi házasságunk számunkra felbonthatatlan. A döntésünk visszavonhatatlan. És ez nem csak azt jelenti, hogy amikor épp rossz, akkor szét lehet válni, hanem azt is, hogy erőt kapunk a konfliktusok megoldásához, és a hitünk következményeként mindig nyereséggel kerülünk ki a konfliktusainkból. Erőink pedig lehetőséget teremtenek másoknak is segítenünk.” 

Meghallgathatjuk Versegi Beáta Mária nővér gondolatait, aki energiáink helyes felhasználásáról fog beszélni nekünk.

„Miként őrizhetjük a lelki energiánkat? Hogyan lehetséges a megfogyatkozó lelki energiát felturbózni? Új lelki energiaforrásokat miként fedezhetünk fel?”

 

Böjte Csaba testvér előadását is figyelemmel kísérhetjük, akitől a közösség szerepéről, fontosságáról hallhatunk.

”A magányos bérctetőn álló fát a vihar sokkal könnyebben kicsavarja, de ha az erdőben egymás mellett vannak, egymást védik, óvják, közösen a legnagyobb orkánnal is sokkal könnyebben fel tudják venni a harcot.”

 

19 órától a PPHF udvarán szabadtéri szentmisét mutat be Dr. Felföldi László pécsi megyéspüspök.

21 órai kezdettel a Kacaj zenekar koncertje zárja a fesztivált.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a programajánlat, akkor a következő kérdőív kitöltésével regisztrálhatsz a fesztiválra: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKK1QTVSFTbUQSC6KL8ntP3pyLa4UkFPFrj9-efBgWIafo6g/viewform