Őszinteség és szenvedély

2021. január 8. | interjúk, beszámolók

Hallgatóink minden év elején kampányt indítanak, hogy a továbbtanuláson gondolkodók megismerhessék a PPHF közösségét. Az idén különleges segítséget kaptak. Füzes Zoltán, a kutyás vezetőképző megálmodója segíti őket abban, hogy üzenetük minél több emberhez eljusson.

Kérlek, mutatkozz be röviden!

Füzes Zoltán vagyok, a Pawlov kutya-asszisztált tréning cég alapítója. 15 évig foglalkoztam televíziós műsorgyártással, kommunikációs tanácsadással, 6 éve pedig szervezetfejlesztési projektekben veszek részt multinacionális és KKV szektorban működő cégeknél. 3 éve aktívan dolgozom a Pécsi Egyházmegye intézményvezetőinek fejlesztésén, 2 éve a PPHF munkatársaként segítem az intézmény és a hallgatók képzését.

Mi a célja ennek a kampánynak?

A célja kettős. Egyrészről, hogy az érdeklődők számára megmutassuk, mit jelent teológus hallgatónak lenni 2021-ben és ezáltal kedvet csináljunk számukra a felvételihez. Másrészről, hogy a hallgatókat a projektbe bevonva megmutassuk az együttműködés erejét, hatékonyságát és fontosságát. Hangsúlyozva, hogy ennek az intézménynek az ereje éppen a hallgatókban rejlik.

Mi az a legfontosabb dolog, amire figyelni kell egy kampány során?

Az őszinteség és a szenvedély. Szerintem mindkettőt kimaxoltuk!

Hogyan élték meg a hallgatók a közös munkát?

Igazán erről ők tudnának mesélni. Amit én láttam és örömmel töltött el az az odaadás volt. Szó nélkül mindenki tette a dolgát. Fegyelmezetten, mégsem görcsösen. Ösztönösen jól működtek a dolgok. Ennél nem kellett több.

Mit eredményezett a kampányra való felkészülés?

Egy erősödő csapatot. Egymást megismerni csak együtt megélt élményeken keresztül lehet. A közös vízió egy felsőoktatási intézmény esetében is elsődleges. Ebben is szerencsések vagyunk.

Te hogyan élted meg a készülést?

Szerettem. Mind az intézmény, mind pedig a Hallgatói Önkormányzat közreműködése példaértékű volt. Aki vett már részt hasonló kampányban az tudja, hogy az előkészületeknél a pontosság a kiszámíthatóság és a kompromisszumkészség döntő.

Mivel lehet a fiatalok érdeklődését felkelteni?

A figyelemmel. Az emberi figyelem megváltoztat. Bárkit, mindenkit.

Mivel lehet motiválni őket?

Szerintem, ha felelősséget vállalhatnak. Egy üggyel kapcsolatos gondoskodás személyes kötődéssé válik, a saját „gyermekké” teszi a projektet. És hát ki ne tenne meg bármit az övéiért…

Nehéz volt a hallgatókkal együtt dolgozni?

Egyáltalán nem. Voltak lazább pillanatok, de ezek is csak előbbre vitték az ügyünket.

Szerinted milyen az élet a teológián?

Valaha én is ennek az intézménynek a hallgatója voltam. Amit akkoriban szerettem azt most is látom, amit nem szerettem, eltűnt! Gratulálok!

Neked volt-e ha igen, mi volt a legnagyobb hűha, érzés annak idején, amikor te is PPHF-es hallgató voltál?

Az a magas szintű tudás, ami az oktatók részéről a mi rendelkezésünkre állt. Ebből merítkezni fantasztikus élmény volt. Akkoriban az Újszövetség tanárunk észre sem vette, hogy egyik pillanatról a másikra nyelvet váltott az előadásán. Lenyűgözött az a magabiztos tudás, ami ezt lehetővé tette.

Miért ajánlanád a fiataloknak, hogy jelentkezzenek hozzánk?

Semmihez sem hasonlít az a szellemiség, ami a teológiát jellemzi. Ennek az intézménynek egyszerűen lelke van. Úgy nyújt biztonságot, hogy közben igazán szabad lehetsz.

Dima Réka