Bemutatkoznak a PPHF nagykövetei

2021. május 4.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola nagyköveti programot indít, melyhez elsőként Felföldi László pécsi megyéspüspök, Barsi Balázs OFM, Eperjes Károly színművész és Andrásfalvy Mirjám vlogger csatlakoztak.

A teológiát és a Főiskolát népszerűsítő program célja, hogy a nagykövetek életén, gondolkodásán keresztül felhívja a figyelmet az evangélium szolgálatára. Dr. Kovács Gusztáv rektor úr elmondta, szeretné, ha idővel még több ismert személy vállalná, hogy tanúságtételével segíti a hittudományt. „Elsőként Barsi Balázs ferences rendi szerzetes fogadott minket Sümegen, ahol többek között arról mesélt, hogy személy szerint miért tartja fontosnak a teológiai ismeretek átadását és elsajátítását” – mondta az intézményvezető.

Balázs atya boldogan csatlakozott a felkéréshez, hiszen szívében őrzi mind a Pécsi Egyházmegyét, ahol kispapként szolgált, mind pedig a Pécsi Püspöki Hittudomány Főiskolát, ahol egyik szerette is tanul. A szerzetestestvérrel készített nagyköveti beszélgetés különlegessége, hogy május 4-én, vagyis áthelyezésének másnapján valósulhatott meg.

„Főiskolánk további nagykövete Eperjes Károly színművész, aki új filmjének forgatásán fogadta intézményünk stábját. Különleges élmény volt belecsöppenni egy film készítésébe, miközben a színészt teológiával kapcsolatos szeretetéről kérdezhettük” – magyarázta Dr. Kovács Gusztáv, majd hozzátette, fontos, hogy az ismert személyek tanúságtételei eljussanak a diákokhoz.

Felföldi László pécsi megyéspüspök szintén örömmel vállalta a megkeresést, mivel fenntartóként kiemelt figyelemmel tekint az intézmény munkájára, az örömhír továbbadására. Andrásfalvy Mirjám vlogger fiatal keresztényként csatlakozott a programhoz, hogy videóival elért emberek számára bemutassa a teológiatanulás szépségeit. A nagykövetek gondolatai májustól lesznek elérhetőek a PPHF online felületein.

Szolgáljuk az evangéliumot, tanuljunk teológiát!