Kateketikai szöveggyűjtemény

2005 May 02

Szerkesztette Dobos László

Kiadás éve: 2005 – B/5 – 109 oldal

Ára helyben vásárolva 800 Ft, megrendelve 1500 Ft

A szerkesztő előszava

A katekézis ma az egyház evangelizációs szolgálatának egyik legfontosabb, és talán legnehezebb feladata. Alaposan fel kell készülnie annak, aki vállalkozik rá. A főiskola pedagógiai-kateketikai kurzusai csak a legszükségesebb alapokat adják. Feltétlenül szükséges, hogy a leendő katekéta ennél jóval szélesebb körben is tájékozódjék. Ezt a tájékozódást kívánja segíteni ez a szöveggyűjtemény.

A kötetben található 15 tanulmányt több mint két évtized bőséges kateketikai irodalmából válogattam. Az írások, - egy kivételével folyóirat-cikkek, - különböző időben keletkeztek, különböző műfajokban íródtak, és más-más nézőpontból közelítik meg a témát. De mindegyikük tartalmaz olyan gondolatokat, tapasztalatokat, meglátásokat, amelyek tágítják a leendő katekéta látókörét és segítséget nyújtanak felkészüléséhez.

Mivel a legtöbb szerző a katekézis több kérdésével is foglalkozik, nem lehetett a tanulmányokat tematikusan csoportosítani. Ezért egyszerűen időrendi sorrendbe állítottam őket, de talán ez is tanulságos: bizonyos fejlődésvonalak így jobban kirajzolódnak.

A szerzők foglalkozása, rangja, állomáshelye időközben megváltozhatott. Az ismertetésben a tanulmány megjelenésekor aktuális állapotot tüntettem fel.

Örülnék, ha a hallgatók haszonnal olvasgatnák ezt az összeállítást.

Pécs, 2005. január 4.

Dobos László

 

 

Kapcsolódó cikkek

GYORS KAPCSOLAT

Kiadványaink

Hírlevél