Hittanár-nevelőtanár szak indul 2015 őszétől

2015 May 28

A jövő tanévtől új szakkal bővül a főiskola képzési kínálata. A Pécsi Tudományegyetemmel való együttműködésben tanári végzettséget is adó hittanár-nevelőtanár szakot indítunk.

A szakot fel lehet venni önállóan is - ez a forma általános és középiskolai hittanári végzettséget ad -, de szakpárban is. Jelenleg a PTE BTK öt tanári szakjával lehet párosítani (magyar, történelem, angol, német, médiatanár), de további megállapodásokkal más szakokra is szeretnénk kiterjeszteni az együttműködést.

A hittanár-nevelőtanár szakon a hallgatók a szakmai (teológiai) és a hittan szakmódszertani tárgyakat a főiskolán tanulják, a pedagógiai modult az egyetemen végzik, míg a pedagógiai gyakorlatokat gyakorló helyeinken teljesíthetik.

Az induló szakról bővebb leírást itt talál.

A hittanár-nevelőtanár szak indulásával a képzési kínálatunk is átalakul, az egyes szakjaink világosabb profilt kapnak. Jelenlegi hallgatóink természetesen még a mostani képzési szerkezetben szerezhetnek diplomát, de akár át is jelentkezhetnek az új szakra, ha a feltételeknek megfelelnek.

Kapcsolódó cikkek

Több cikk ebben a kategóriában: Mivel foglalkozik a teológia? »
GYORS KAPCSOLAT

Kiadványaink

Hírlevél