Hogyan kell jelentkezni a főiskolára?

2015 June 06

A jelentkezés módja függ attól, milyen képzésre akar jelentkezni:

  • a hittanár-nevelőtanár + magyar/történelem/angol/német/médiatanár szakpárra az állami felvételi rendszeren keresztül kell jelentkezni (felvi.hu); itt keresse meg a főiskolánkat (>Egyetemek, főiskolák >>PHF), a szakpárokról ott tájékozódhat. A rendes jelentkezési határidő február 15., ha meghirdetünk pótjelentkezést, akkor nyáron is beadhatja jelentkezését.
  • a tisztán hitéleti képzésekre, tehát az egyszakos hittanár-nevelőtanár szakra, a teológia MA szakra és a katekéta-lelkipásztori munkatárs BA szakra a főiskolán közvetlenül kell jelentkezni (ld. az alábbiakat)

Ha tisztán hitéleti képzésre jelentkezik a főiskolára, kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot, és küldje be a főiskola tanulmányi irodájára (7625 Pécs, Hunyadi János u. 11.). Csatolja hozzá az alábbi mellékleteket:

  • Önéletrajz: lehetőleg ne üzleti (adatszerű) önéletrajzot küldjön, inkább rövid elbeszélést eddigi életútjáról, az Önnel történt fontosabb eseményekről, érdeklődéséről, terveiről;
  • Érettségi bizonyítvány fénymásolata (ha még csak tizenkettedikes: 10-11. osztály tanév végi bizonyítvány fénymásolata);
  • Keresztlevél (ha meg van keresztelve), melyet a keresztelés helyéről kér ki;
  • Lelkipásztori ajánlás: alapesetben a plébánosától (lelkészétől) kérjen ajánlást, de ha Önt más lelkipásztor (esetleg hitoktató) jobban ismeri, inkább őt kérje meg ajánlás írására;
  • Két igazolványkép.

Nem szükséges az állami jelentkezési rendszeren keresztül (is) jelentkeznie (február 15-ig)! Elegendő, ha a főiskolai jelentkezési lapot a mellékletekkel együtt beküldi. A rendes jelentkezési határidő minden évben május 31. A rendes felvételi eljárásban azok vehetnek részt, akik eddig beadják jelentkezésüket.
Később is lehet jelentkezni (ugyanazokat a dokumentumokat kell beadni), ők augusztus végén vagy szeptember elején – ha tartunk – a pótfelvételin vehetnek részt.

Aki kollégiumi elhelyezést is kér, kollégiumi jelentkezési lapot is küldjön be. Ehhez a főiskolára is jelentkezőknek mellékletként csak a háziorvosi igazolást kell mellékelniük.

Jelentkezési lap: ha géppel akarja kitölteni: (rtf) ha kézzel akarja kitölteni: (pdf)

Kollégiumi jelentkezési lap csak a nappali tagozatos jelentkezőknek (rtf)

Kapcsolódó cikkek

Több cikk ebben a kategóriában: « A felvételiről Felvételi szabályzat »
GYORS KAPCSOLAT

Kiadványaink

Hírlevél